Kontaktujte nás | Jazyk: čeština English
dc.title | Fermentace polysacharidové složky amarantu na dílčí štěpné produkty | cs |
dc.title | Fermentation of amaranth polysaccharide component to fractional fission products | en |
dc.contributor.author | Kodriková, Klára | |
dc.contributor.author | Kolomazník, Karel | |
dc.contributor.author | Adámek, Milan | |
dc.relation.ispartof | Annals of DAAAM for 2005 & Proceedings of the 16th International DAAAM Symposium | |
dc.identifier.issn | 1726-9679 Scopus Sources, Sherpa/RoMEO, JCR | |
dc.identifier.isbn | 3-901509-46-1 | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.citation.spage | 191 | |
dc.citation.epage | 192 | |
dc.event.title | Annals of DAAAM for 2005 & Proceedings of the 16th International DAAAM Symposium | |
dc.event.sdate | 2005-10-19 | |
dc.type | conferenceObject | |
dc.language.iso | en | |
dc.publisher | D A A A M International Vienna | en |
dc.subject | amarant | cs |
dc.subject | anaerobní fermentace | cs |
dc.subject | Laplaceova transformace | cs |
dc.subject | amaranth | en |
dc.subject | anaerobic fermentation | en |
dc.subject | Laplace transformation | en |
dc.description.abstract | Tento příspěvek popisuje rostlinu amarant a její potenciální využití. Komplexní využití amarantové biomasy po odstranění využitelných částí rostliny je součástí výzkumu. Fermentace amarantové hmoty probíhá anaerobně, vhodným popisem tohoto procesu je matematická simulace. Mechanismus čtyřstupňového rozkladu je popsán vektorovou diferenciální rovnicí, která představuje mechanismus prvního řádu s ohledem na všechy reakční součásti. Pro analytické řešení byla použita Laplacova transformace, vytvořený model byl ověřen experimentálním měřením. Experimentální přínos byl podpořen visualizačním programem v prostředí Control Web. Archivovaná data byla srovnávána s aktuálními měřenými hodnotami. | cs |
dc.description.abstract | The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presents a first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with actual measured values. | en |
utb.faculty | Faculty of Technology | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10563/1002227 | |
utb.identifier.rivid | RIV/70883521:28110/05:63504066 | |
utb.identifier.obdid | 14053500 | |
utb.identifier.scopus | 2-s2.0-84896287560 | |
utb.identifier.wok | 000245334900096 | |
utb.source | d-riv | |
dc.date.accessioned | 2011-08-18T10:43:20Z | |
dc.date.available | 2011-08-18T10:43:20Z | |
utb.contributor.internalauthor | Kodriková, Klára | |
utb.contributor.internalauthor | Kolomazník, Karel | |
utb.contributor.internalauthor | Adámek, Milan |
Soubory | Velikost | Formát | Zobrazit |
---|---|---|---|
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory. |