Kontaktujte nás | Jazyk: čeština English
Název: | Vlastnosti filmů připravených z hydrolysátů škrobu amarantové mouky | ||||||||||
Autor: | Mokrejš, Pavel; Janáčová, Dagmar; Kolomazník, Karel; Mládek, Milan; Langmaier, Ferdinand | ||||||||||
Typ dokumentu: | Recenzovaný odborný článek (Czech) | ||||||||||
Zdrojový dok.: | Chemické listy. 2006, vol. 100, issue 8, p. 661-661 | ||||||||||
ISSN: | 0009-2770 (Sherpa/RoMEO, JCR) | ||||||||||
Journal Impact
This chart shows the development of journal-level impact metrics in time
|
|||||||||||
Abstrakt: | Práce se zabývá přípravou a vlastnostmi filmů, které byly zhotoveny z hydrolysátu škrobu technické amarantové mouky. Hydrolysát škrobu byl získán enzymovým ztekucením škrobu amarantové mouky za stanovených optimálních podmínek. Filmy byly připraveny z roztoku o stanovené koncentrace litím za studena na silikonové desky. Bylo připraveno několik filmů s/bez přídavku změkčovadla: 1 # 5 # 10 # 20 # 40%. Filmy byly vytvořeny odpařením vodné fáze za pokojové teploty. Poté byly filmy podrobeny zkouškám rozpustnosti ve vodě za definovaných podmínek # inkubace při 25 oC, 24 h, občasné zamíchání. Nerozpuštěná část filmů byla po vyjmutí a po vysušení při 103 oC stanovena gravimetricky a bylo vypočítání % rozpuštěného filmu. Další část filmů byla podrobena termické analýse na diferenciálním skeningovém kalorimetru. | ||||||||||
Zobrazit celý záznam |