Contact Us | Language: čeština English
Title: | Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů |
Author: | Buňková, Leona; Buňka, František; Doležálková, Iva |
Document type: | Peer-reviewed article (Czech) |
Source document: | Mlékařské listy - Zpravodaj. 2010, issue 121, p. 8-12 |
ISSN: | 1212-950X (Sherpa/RoMEO, JCR) |
Abstract: | Proces výroby tavených sýrů je z hlediska používaných tavicích teplot (a pH výrobku) možno považovat za ?pasteraci sýra?. Mezi faktory ovlivňující trvanlivost a jakost tavených sýrů patří zejména mikrobiologická kvalita použité vstupní suroviny, důsledné dodržování hygienických podmínek během výrobního procesu, dále pak druh obalových materiálů a způsob (podmínky) skladování. Jakost tavených sýrů je závislá nejen na použitých ingrediencích, ale i na dalších parametrech, jako je hodnota vodní aktivity taveného sýra, jeho pH, přítomnost solí a emulgačních látek nebo množství tuku ve výrobku. |
Show full item record |