Kontaktujte nás | Jazyk: čeština English
Název: | Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu |
Autor: | Kozák, Vratislav; Kozáková, Věra |
Typ dokumentu: | Užitný vzor (Czech) |
Druh: | PUV - národní s žádostí o zapsání do rejstříku |
IPC: | |
MPT: | A 23 L 1/08, A 23 G 9/00, A 23 G 9/22 |
UPV1: | 2012-26125 |
UPV2: | 24152 |
Stav: | Valid document |
PDF: | |
Abstrakt: | Mražené mléčné výrobky se sladí řepným, třtinovým nebo jiným cukrem, případně umělými sladidly. Známou nevýhodou použití cukru jako sladidla, ať už jde o běžný cukr řepný, cukr třtinový či jiný cukr na obdobné bázi, je jeho vysoká energetická hodnota. Proti umělým sladidlům jsou však vedeny odborné i neodborné kampaně, kde se řeší jejich možná škodlivost, především na dětský organismus. Uvedené nevýhody a nedostatky směsí pro mražené mléčné výrobky do značné míry odstraňuje slazený mražený mléčný výrobek podle technického řešení a zařízení pro jeho výrobu. Podstata technického řešení spočívá v tom, že slazený mražený mléčný výrobek obsahuje 8 až 24 % hmotn. nejlépe pastovaného medu. Zařízení k výrobě slazeného mraženého mléčného výrobku podle technického řešení pak obsahuje zařízení na pastování medu s výstupem do zásobníku směsi pro mléčný výrobek. Výstup zařízení na pastování medu je s výhodou vybaven dávkovačem. |
Plný text: | https://isdv.upv.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/26125 |
Zobrazit celý záznam |