Kontaktujte nás | Jazyk: čeština English
Název: | Vliv skladování sadbových brambor na rychlost počátečného růstu natě |
Autor: | Šottníková, Viera; Hřivna, Luděk; Kučerová, Jindřiška; Burešová, Iva |
Typ dokumentu: | Článek ve sborníku (Czech) |
Zdrojový dok.: | Seed and Seedlings XII. 2015, p. 145-148 |
ISBN: | 978-80-213-2544-9 |
Abstrakt: | Byl sledován vliv skladování sadbových brambor při dvou teplotách skladování 5-7 °C a 2-4 °C. Byl stanoven vliv obsahu redukujících cukrů a škrobu u sadbových brambor na rychlost počátečního růstu natě a vliv na senzorickou kvalitu po uvaření. K nejnižšímu poklesu obsahu škrobu za období 2011 a 2012 došlo u odrůdy Ditta při skladování při teplotě 5-7 °C. K nejvyššímu nárůstu obsahu cukru u odrůdy Redstar při uskladnění v podmínkých 2-4 °C. Odrůda Redstar měla i nejrychlejší reakci na rychlost počátečního růstu natě při nižší kladovací teplotě, což je v přímé korelaci s množstvím stanovených redukujících cukrů. |
Zobrazit celý záznam |